Een voordelige nieuwe auto? Die bestaat niet meer. In Nederland ben je bij de dealer minimaal 15.000 euro kwijt voor een auto en dan moet je nog aan de optielijst beginnen. Maar als je iets verder zoekt, koop je al een zo goed als nieuwe auto voor 9.000 euro. Want voor dat bedrag heb je een volledig gerestaureerde Fiat 500 Nuova uit de jaren vijftig, zestig of zeventig.

Voor een nieuwe oude Fiat 500 moet je langs bij de Real Italian Car Company – een bedrijf dat sowieso echt is en vanuit Italië werkt. Als je de bedrijfsnaam invoert op Google, krijg je trouwens een lijst van andere échte Italiaanse autobedrijven. Het bedrijf is onderdeel van een concern dat ook eigenaar is van de Real Italian Catering en Real Italian Homes. Zonder grappen.

Veel soorten Fiat 500 Nuova

Goed, de Fiat 500 dus. Het bedrijf biedt verschillende modellen van de Cinquecento aan, waarbij de bouwjaren uiteenlopen van 1957 tot 1975. Zo hebben ze nu een Fiat 500D, een nog karigere versie van de 500. Of juist een 500L uit 1968, die weer iets luxer is. Bij alle auto’s die je koopt is de carrosserie gerestaureerd, net als de 500-cc motor, de ophanging, de remmen en de elektronica.

De goedkoopste gerestaureerde Fiat 500 moet volgens het bedrijf 9.000 euro kosten. Heb je specifieke wensen, dan wil Real Italian Car Company graag met je in gesprek om te kijken wat ze allemaal voor je kunnen betekenen. Hou er rekening mee dat maatwerk uiteraard meer geld kost. Ook kun je je eigen Fiat 500 daar afleveren zodat het bedrijf hem voor je restaureert.

Kost de oude Fiat 500 ook 9.000 euro in Nederland?

Om hem in Nederland te registreren, moet je hem wel nog invoeren. Bij een nieuwe auto betaal je BPM bij het invoeren, maar dat is bij een oldtimer niet nodig. De extra kosten voor het importeren, zullen dus meevallen. En zo is de Fiat 500 Nuova na ruim zestig jaar weer de goedkoopste auto die je nieuw kunt kopen en weer écht een auto voor het volk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)