Pak je vergrootglas, want Jeep presenteert de nieuwe Grand Cherokee. Niet dat je deze baksteen op wielen zou kunnen missen, maar de wijzigingen hebben we met een lampje moeten zoeken.

Zelfs met dubbel focus in je montuur moet je van goeden huize komen om te kunnen zien wat er is veranderd ten opzichte van het huidige model, dat alweer een jaar of drie op de markt is. Het zijn dan ook alleen de grille, koplampen en voorbumper die verklappen dat Jeep aan zijn grote SUV heeft gesleuteld. En in het interieur wordt iets gedaan met een televisiescherm voor de achterpassagiers, en een entertainmentsysteem met een 20 Gb harde schijf. Maar daar ga je niet harder van rijden.

Wat dat betreft ben je beter af met een 4,7 liter V8 die de Amerikanen durven te bestempelen als compleet nieuw. Het enige nieuwe is echter dat het vermogen van deze motor toenam van 235 pk tot 295 pk. Best veel, helemaal als je weet dat deze V8 zuiniger is dan zijn voorganger. Bovendien is deze V8 geschikt voor het gebruik van E85 biobrandstof. Misschien toch wat nieuwer dan we willen toegeven. Reeds bestaande motoren als de 3,0 liter V6 diesel, een 3,7 liter V6 en een 5,7 liter V8 blijven ook op het programma, evenals de kerncentrale van de Grand Cherokee SRT8; de 6,1 liter HEMI V8. Maar die gaat aan onze neus voorbij.

Reacties