Dit is de vijfde generatie van de Jeep Grand Cherokee, en uiteraard is ie geavanceerder en luxueuzer dan ooit tevoren. Zo krijgen zowel de bijrijder als de passagiers achterin voortaan een scherm voor hun neus. Als bestuurder word je geholpen door moderne rijassistentie en beschermd door 110 geavanceerde veiligheidssystemen. Best veel.

Ook moet hij beter zijn in offroaden dan de vierde generatie. Om die bewering waar te kunnen maken, is de nieuwe Jeep Grand Cherokee uitvoerig getest op de Rubicon Trail in Californië. Hij heeft nieuwe stabilisatorstangen en rijmodi die je helpen als je van de gebaande paden gaat. Ook krijg je een elektronisch sperdifferentieel en Quadra-lift luchtvering. Met dat laatste heb je de mogelijkheid tot een rijhoogte van 28,7 centimeter en kun je door plassen water van 61 centimeter diep rijden. Dat is 10 centimeter meer dan het uitgaande model.

Het aanbod van de Jeep Grand Cherokee

Als je alleen een benzinemotor wilt, heb je twee keuzes. De eerste optie is een 3,6-liter V6 met 293 pk en 353 Nm. Ook kun je kiezen voor een 5,7-liter V8 met 357 pk en 529 Nm. De Jeep Grand Cherokee komt er ook gelijk als 4xe en Trailhawk 4xe. Deze plug-in hybrides bieden een volledig elektrische actieradius van 40 kilometer.

De vorige versie van de Jeep Grand Cherokee was sinds enige tijd niet meer leverbaar in Nederland. De komst van de 4xe-versies is voor ons dan ook goed nieuws, want dat biedt qua lage uitstoot weer mogelijkheden. Op een volle tank moet je er 712 kilometer mee kunnen rijden. Het trekgewicht van de Grand Cherokee is 3.265 kilo.

De Jeep Grand Cherokee komt in 2022 naar Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)