Zelfs de grootste Gen Z kan als een Boomer klinken als ie een internetmeme probeert uit te leggen. We gaan hier dus niet de ‘maar mijn ouders zijn niet thuis’-meme uitschrijven. Iedereen die weleens lacht om flauwe internetgrapjes, zal hem kennen. In België werd deze meme werkelijkheid toen een jongeman een berichtje kreeg van zijn vriendinnetje. We weten allemaal wat er in het berichtje stond.

De jongeman werd even later met 164 km/u geflitst door de politie op de Lierse Ring. De maximumsnelheid is daar 70 km/u. De jonge bestuurder had waarschijnlijk niet verwacht dat ze al om 05:30 uur stonden te controleren. De hardrijder mocht voor de rechter verschijnen om zijn verhaal te doen. Hij komt met een verdediging waar niemand intrapt.

Volgens het Belgische Nieuwsblad zei de advocaat van de hardrijder het volgende: ‘Hij had een berichtje gekregen van zijn vriendinnetje die in de regio van Lier woonde. Ze had hem gevraagd om langs te komen. Mijn cliënt is uit zijn bed gesprongen, is in zijn wagen gestapt en is naar Lier gereden.’ Tot zover geloven we het nog.

De bestuurder was nog slaperig, haha

Volgens de advocaat was slaperigheid de oorzaak dat zijn cliënt te hard reed, maar wij weten wel beter: ‘Hij was nog maar net wakker en was in zijn auto de slapers uit zijn ogen aan het wrijven. Daardoor lette hij niet echt op zijn snelheidsmeter. Met alle gevolgen van dien.’ De hardrijder beaamt dit: ‘Ik had totaal niet door dat ik zo snel reed.’ We gaan geen grapjes maken over ‘snel willen komen’, dat zou naar zijn.

De jongeman kreeg van de rechter een maand rijverbod en een boete van 640 euro. Dan heeft ie in ieder geval een reden om voortaan te blijven slapen bij z’n vriendinnetje – want terugrijden kan ie voorlopig niet meer. En zo is de politie toch een beetje je wingman.

Advertentie

Reacties

  • Ab heeft op 18 juli 2023 geschreven:

    Ik kan zo 100en excuses verzinnen die voor mij zowel geloofwaardiger overkomen als voor mij een veel sterker bewijs zijn dat hij op zich wel degelijk een prima chauffeur zou zijn. Dit excuus echter zou voor mij aantonen dat hij een uiterst incapabele chauffeur is en absoluut geen rijbewijs behoord te hebben. Met dit excuus zou ik hem meteen uitsluiten van ooit nog zijn rijbewijs terug te krijgen eerlijk gezegd.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie