Je kunt het zo gek niet verzinnen of Guinness World Records heeft er een record over gemeten. Denk aan de meeste tattoo’s van Marvel-figuren op één lichaam of de meeste honden in een Conga Line, een soort polonaise met een leuk dansje. Misschien dat deze man uit België een poging doet om het record van de meeste flitsboetes in dezelfde straat in drie weken te vestigen.

De man werd twintig keer geflitst in het Belgische dorpje Helchteren. De veelpleger legt de schuld in ieder geval voor een deel neer bij de gemeente. ‘Er staat nergens een bord van de bebouwde kom of een snelheidsbord. Dus ik ging er, net als heel veel andere mensen, altijd vanuit dat je daar 70 km/u mag rijden.’ Dat zegt hij tegenover Nieuwsblad. Sinds eind mei staat er een flitspaal langs de weg. En die blijkt goed te werken.

Op 16 juni kreeg de man zijn eerste boete binnen. ‘Toen pas besefte ik dat je daar maar 50 km/u mag rijden. Sindsdien hou ik me daar ook altijd aan de snelheid’, belooft de Belg. De boete bedraagt 52 euro, maar daar heeft de man geen probleem mee: ‘Die eerste boete heb ik meteen betaald, met een glimlach zelfs’, beweert hij.

Wat is de boete als je twintig keer wordt geflitst?

In de weken erna blijven de brieven van de politie binnenkomen. Op één dag kreeg de man zelfs tien boetes binnen. Hij is overigens niet van plan om de overige negentien boetes te betalen. ‘Ik vind dat de boetes veel te laat na de overtreding zijn opgestuurd. […] Ik vind het niet fair, dus ik ga die boetes aanvechten’, zegt hij. Mocht daaruit komen dat de man alle boetes moet betalen, is hij in totaal 1.040 euro kwijt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie