Sommigen vinden de jaren tachtig wellicht fantastisch. Wij zijn er maar gematigd fan van. Tuurlijk, het is het decennium dat ons Top Gun, Nintendo en Groep B-rally bracht. Maar verder… Auto’s waren hoekig, roestig en zaten vol fragiel plastic. De kapsels waren nog groter dan de ego’s. Muzikanten gooiden al hun instrumenten weg en begonnen vreselijke synthesizers te gebruiken. Maar hé: uit alle ellende kan iets moois ontstaan.

Zoals dit: de Kaffeemaschine 912

Neem deze prachtige tweewielige creatie van custom-shop Kaffeemaschine uit Hamburg. In de basis is dit een Moto Guzzi – dat had je, gezien de in lengterichting geplaatste V-twin, wellicht al geraden – van het model Le Mans Mark 2. Als je niet weet hoe die motorfiets er standaard precies uitziet, google ’m maar even. Gedaan? Da’s schrikken, hè?

Ongeveer alles is aangepast

We wisten al dat ze bij Kaffeemaschine van een uitdaging houden en doorgaans uitzonderlijk mooi werk afleveren. Maar dit sterke staaltje verdient een ereprijs. Wat er veranderde? Zo’n beetje alles wat met stijl en uitstraling te maken heeft. De tank, panelen en spatborden zijn vervangen door handgemaakte aluminium exemplaren, het bonkige zadel door een strak eenzits exemplaar. De schijfremmen maakten plaats voor enorme old-school trommels, waarvoor de ophanging én de cardanaandrijving danig aangepast moesten worden.

Ook het motorblok is onder handen genomen

Er werd een laag en sleek stuur gemonteerd met custom handvatten en een simpele centrale klok. Het motorblok ontsprong de dans niet: het werd volledig gereviseerd en nog vergroot ook. Volgens de makers meet het nu 1.000 in plaats van 850 cc en levert het 89 pk. Een paar unieke uitlaten complementeren zowel de technische als de uiterlijke transformatie van de Kaffeemaschine 912.

Dus: heb jij ook iets lelijks uit de jaren tachtig, breng het eens langs Kaffeemaschine. Die weten er wel raad mee.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie