John Wick 3 draait vanaf vandaag in de bioscoop. Tijd om even te babbelen met de man die zijn Mustang en zijn hond kwijtraakte in het eerste deel. Ook in het echt heeft Keanu Reeves een autohart.

Keanu Reeves vertelt dat hij jaren geleden, toen hij nog jong was, coureur wilde worden. Dat een carrière in de racerij hem niet had misstaan, liet de acteur in 2009 zien. Reeves reed dat jaar in de beroemdheid-klasse van de Toyota Pro/Celebrity Race in Californië.

We vragen hem naar zijn meest memorabele rij-ervaringen. ‘Ik hou van rijden. Ik had de laatste van de luchtgekoelde Porsche 911’s (een 993 Carrera 4S) in Los Angeles. Ik reed op de Mulholland Highway langs de kust in de bergen van Santa Monica. Daar had ik een paar zeer fantastische ritjes met de muziek aan op de late avond met een vriend.’

‘Gewoon de Porsche even zijn benen laten strekken’, voegt hij lachend toe. Later kocht Keanu Reeves een nieuwere Porsche en liet hem uitgebreid aanpassen met onder meer geanodiseerde interieurdelen en een markering op het stuurwiel zoals je dat in de racerij ook tegenkomt.

Als hij één auto mocht kiezen

Als we vragen welke auto hij zou kiezen uit welk tijdperk dan ook, leunt hij achterover en denkt hij goed na. ‘Ik weet niet waarom, maar toen ik klein was hadden we van die Matchbox-modelautootjes. Ik herinner me een Ferrari – en jij weet dit waarschijnlijk beter dan ik – was het de Berlinetta Boxer? Ik weet niet welk jaar. Ik denk dat ik die auto zou kiezen.’ Hij bedoelt natuurlijk de 512 BB.

Toen hij in 2015 in Maranello was, mocht hij een stuk rijden in de 488 GTB. Daar viel hij ook voor de 500 Mondial en een one-off uit de jaren vijftig, gemaakt voor de Indy 500. Zijn auto was minder spectaculair, maar niet minder cool: ‘Ik had een Volvo 122 in het British Racing Green uit 1969. Hij was goed.’

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)