Je kijkt er lang naar uit, maar zodra de vakantie er dan is, wil de verveling nog weleens toeslaan. We vermoeden dat deze 21-jarige man in Healdsburg in de Verenigde Staten hetzelfde overkwam. Hij rende bijna zes uur lang rondjes op een rotonde. Elf dagen later besloot de man het nog eens te doen. Waarom zou je zes uur rondjes rennen? Omdat twaalf uur hem net even te overdreven leek, natuurlijk.

De sportieveling en zijn maten zaten bij een barretje in de buurt van de rotonde. ‘Ik had wat biertjes op en ik zei: ”Hé, ik ben benieuwd hoe vaak ik hier omheen kan rennen?” Ik stuur een bericht naar een vriend van mij, een echte ultra-hardloper en ik zei ”ik ga dit domme ding doen”, zij vond het hilarisch’, vertelt de man aan de The Press Democrat. Een week later trok hij zijn hardloopschoenen aan en ging hij.

De man rende overigens over het deel waar de auto’s rijden, niet voetgangersdeel met de zebrapaden. De rotonde schijnt nogal het lachertje te zijn van de stad. Het project zou meer dan 14 miljoen dollar gekost hebben en geplaagd zijn door vertragingen. Er is zelfs een Facebook-pagina van de rotonde waar mensen over het project grappen.

Zes uur rondjes rennen om een rotonde

Via de app Strava hield hij zijn progressie bij. Na 5 uur en 51 minuten was het genoeg geweest. In die tijd liep hij een afstand van net geen 58 kilometer. De hardloper kreeg veel positieve reacties wat hem aanzette om het trucje nog eens over te doen, maar nu met zijn goede vriendin. Deze keer rende hij precies zes uur en kwam 61 kilometer ver. De tweede poging deed hij het overigens de andere kant uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)