Kijk naar de onderscheidende styling en je snapt dat z’n uiterlijk nieuwe trends zet. En je snapt dat je binnenin alle ruimte hebt. De EV6 vormt Kia’s volgende stap in het ontwikkelen van volledig elektrische auto’s. Auto’s met bijzondere prestaties bovendien. Want duurzame mobiliteit kan heel erg leuk zijn.

Dit is de Kia EV6

Ga maar na: er zijn meerdere versies leverbaar waarbij de topper een bereik tot 528 kilometer heeft. Met 800V ultra-snelladen laad je onder optimale omstandigheden van 10 tot 80% in ongeveer 18 minuten. Even 100 kilometer bijladen kost je 4,5 minuut.

De prestaties van de GT-versie, met pemanente vierwielaandrijving, zijn nog onofficieel, maar zien er heerlijk uit: in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van 260 km/u. Deze top-versie is naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal 2022, dat lijkt ons het wachten waard.

Ontdek de EV6 zelf

Niet voor niets luidt Kia’s nieuwe merkbelofte Movement that inspires. Want elke reis mag opwindend zijn. Zowel zakelijk als privé. Dus probeer de Kia EV6 vooral. De prijs van de basisversie start op 44.595 euro. Op de website van Kia boek je eenvoudig een proefrit en kun je zelf ervaren hoe Kia innoveert in de kopgroep van EV’s.