(advertorial)
Zoek je een ruime, representatieve en aantrekkelijk geprijsde auto dan heb je heel wat te kiezen. Waarbij we natuurlijk allemaal een GTC4 Lusso willen. Maar vooral als zakelijke rijder is dat niet de meest voor de hand liggende keuze. En de Kia Optima Sportswagon is daar een prima alternatief voor.

De Kia Optima Sportswagon biedt ruimte

De Kia Optima Sportswagon biedt enorm veel ruimte. De opzet van het interieur is bijzonder ruim en door het ontwerp voelt het nog ruimer. Soft-touch materialen en een ergonomische indeling geven je een fijn gevoel bij het instappen, en zeker als je de GT-line, ademt het een en al luxe. Open de grote achterklep en je ontwaart een zee aan ruimte. Met slechts één knop laat je de achterbank omlaag klappen om een balzaal te creëren en, megahandig, er zijn opslagruimtes onder de vloer, een verstelbaar bagage-railsysteem en een automatische achterklep die je handsfree opent.

Maar het oog wil ook wat…

Styling is zeer belangrijk. Een representatief voorkomen, ingetogen maar toch aanwezig, dat is wat je wilt. De vloeiende lijnen van het ontwerp dragen daar aan bij, maar ook opties als LED-verlichting, dubbele uitlaten en fraaie 18 inch lichtmetalen velgen. Kies de kleur die bij jou past, de mogelijkheden zijn talrijk. Natuurlijk speelt de prijs een rol. De Kia Optima Sportswagon is leverbaar vanaf € 39.395 of vanaf € 288 netto bijtelling per maand als je wilt leasen. De Kia Optima is ook verkrijgbaar als sedan vanaf € 37.895  of € 277 euro bijtelling per maand.

Sportief en praktisch gaan gerust samen

Kia biedt twee smaken voor de Optima Sportswagon. De 1.6 CRDi-dieselmotor met 136 pk (100 kW) en een koppel van 320 Nm is een uitstekende keuze. Het flinke koppel zorgt voor pit, en de diesel is gemaakt voor het verslinden van snelwegkilometers. Hij is leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of een zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling. Wil je nog even een treetje hoger dan is er de 1.6 T-GDi benzinemotor met 180 pk (132 kW) en 265 Nm koppel. Het spreekt voor zich dat een hypermoderne station als deze Optima Sportswagon over de laatste technologische innovaties beschikt. Draadloos je telefoon laden, een infotainmentsysteem dat je kunt koppelen met Android Auto en Apple CarPlay, en een waanzinnig audiosysteem van 490 watt: het Harman Kardon Premium Sound Systeem. Het zit allemaal standaard op de Optima Sportswagon.

Meer snufjes?

Autonome noodremassistentie, actieve rijbaanassistentie, adaptieve cruise control, snelheidsbordenherkenning, vermoeidheidsassistentie, dodehoekassistentie en een 360-graden camera behoren tot de mogelijkheden. En als je nog niet overtuigd mocht zijn, wat dacht je van zeven jaar gratis updates voor je navigatiesysteem? En ook zeven jaar algehele garantie op de auto? Uniek in dit segment. We kunnen er lang en breed over praten, maar er is maar één manier om de Kia Optima Sportswagon echt te ervaren. Door een proefrit te maken. Simpel. En dat doe je hier. Laat je ons weten wat je ervan vond? preview
Advertentie

Meer van TopGear

Advertentie