Gek eigenlijk, als je er over nadenkt. Als Hyundai een stationversie van zijn grote i40 heeft, waarom zou zusje Kia dan niet zo'n variant van de Optima hebben? En dus komt die er dan ook – een prototype staat op de aankomende Salon van Genève.

Erg concreet wil Kia nog niet worden in het begeleidend schrijven, maar als je op de foto's afgaat is de buitenkant zo goed als klaar. En die ziet er, mag ook wel eens worden gezegd, erg goed uit: strak, zakelijk en toch eigen. Een paar details zullen heus nog worden aangepast (de wielen, die diffusor-achterkant, wellicht ook de diverse luchtinlaten – het zal vast wat worden teruggetuned, vermoeden/vrezen we), maar in grote lijnen: klaar. Het interieur zal wat meer werk vergen – niet dat het niet mooi is, maar we hebben het idee dat die enorme middentunnel aardig wat ruimte vreet en dat is nou juist waarvoor je een station koopt. Dat vol-digitale dashboard zal waarschijnlijk ook wel een iets minder futuristische uitvoering krijgen.

Je kunt het allemaal zelf zien als je op de heen- danwel terugreis naar of van de wintersport even langs Genève rijdt tussen 5 en 15 maart.

 

Reacties

Meer van TopGear