Goede timing van Kia. Vorige maand was de Kia Picanto de bestverkochte auto van Nederland, en vandaag is hier de facelift van de het kleinste model van het Zuid-Koreaanse merk. Volgens de autobouwer brengt de Kia Picanto-facelift een doelgerichtere uitstraling mee en de koplampen zouden de auto optisch breder moeten maken.

De nieuwe koplampen van de facelift hebben vierpits led-dagrijverlichting en ook de led-achterlichten zijn nieuw. Klanten kunnen nu kiezen uit tien kleuren en twee soorten 14-inch wielen. Het navigatiesysteem op het dashboard is nu 8 inch groot en tussen de tellers zit een 4,2-inch schermpje. De software van het navigatiesysteem is tevens nieuw.

Motoren voor de Kia Picanto-facelift

Dieselmotoren zijn er niet voor de Picanto. Er zijn wel twee 1,0-liter benzinemotoren; eentje met een turbo en 100 pk en eentje zonder turbo met 67 pk. Eventueel kun je kiezen voor een gerobotiseerde automaat met vijf versnellingen die Kia de Automated Manual Transmission (AMT) noemt. De handbak zal ongetwijfeld de fijnste keuze zijn.

De vernieuwde Picanto verschijnt in het vierde kwartaal van 2020 in Nederland. De prijzen van vernieuwde a-segmenter volgen in de aanloop naar de releasedatum. Hou rekening met vanafprijzen van net onder de 15.000 euro, inclusief de bekende zeven jaar garantie van Kia.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)