Drie jaar in hetzelfde kloffie lopen: je zou het nog geen Portugees toewensen. Nou ja, Cristiano Ronaldo wel, maar die is in elk opzicht een ander verhaal. Wat wij bedoelen: de Kia Sorento heeft een milde make-over gekregen.

Uiterlijk zijn de veranderingen overigens niet al te schokkend: nieuwe bumpertjes en wat modieus-verplichte ledverlichting, dan heb je de belangrijkste dingen wel gehad. Het is aardiger dat het onderstel onder handen is genomen, waarbij onder meer andere schokbrekers voor én meer comfort én een beter bochtgedrag moeten zorgen. Nou viel op dat punt inderdaad nog wel wat eer te behalen voor de Sorento, dus we zijn benieuwd.

De motoren zijn ook aangepakt; de 2.4 GDi-benzinemotor en de 2.2 CRDi-diesel stoten minder CO2 uit. Altijd fijn. Het interieur, waarvan helaas nog geen foto is vrijgegeven, moet als we Kia mogen geloven, welhaast een oase van rust en luxe in de hectiek van de stadse jungle zijn. De materialen zijn zachter, de meters, tunnel- en middenconsole zijn vernieuwd en het panoramische zonnedak (waarvoor wel gaarne extra aftikken, dat begrijpt u) laat nu een nog onbelemmerder blik op de sterrenhemel toe bij nachtelijke ritten. Want: geen dwarsbalk meer. Het genot!

Niet meteen naar de Kia-dealer rennen: hij komt pas in het laatste kwartaal van dit jaar. Ach, hoe langer de voorpret…

 

Reacties