Na de vakantie- en komkommertijd beginnen de eerste nieuwtjes voor de aankomende Salon van Parijs langzaam maar zeker binnen te stromen. Zo vindt Kia dit een mooie gelegenheid om de nieuwe Sorento te introduceren.

Zoals je ziet zijn de uiterlijke wijzigingen niet direct heel woest. Het huidige model is moeiteloos in de nieuweling terug te vinden. De Sorento is altijd al een behoorlijke klomp auto geweest, en dat wordt er in de nieuwe bepaald niet minder op: hij is 10 centimeter langer, waarvan er 8 direct ten goede komen aan de wielbasis, en dus aan de binnenruimte. Hij is íets lager geworden (anderhalve centimeter) waardoor hij nog iets breder en gemener oogt.

Heel veel concreter wil Kia voorlopig nog niet worden, het blijft bij mooie beloftes over 'nieuwe comfort en veiligheid verhogende technologieën', maar wat ze daarmee precies bedoelen houden ze nog even voor zich. Ook over de motorisering geen meldingen, al vermoeden wij dat er, om het spul in ons belastingklimaat nog een béétje betaalbaar te houden, alleen viercilinders gemonteerd zullen worden. De nieuwe Sorento wordt eind deze maand in Korea onthuld, de Europese première vindt als gezegd plaats in Parijs, op 2 oktober. Wie hem eigenlijk nú al wil hebben, heeft een probleem: de auto wordt pas in februari 2015 leverbaar.
 

Reacties