Jawel, ook de Sorento is vernieuwd. Echter waarschijnlijk nog niet in Genève, maar in thuisland Korea -op de Seoul Motorshow- presenteert Kia de nieuweling. Is ie helemaal nieuw? Ja, en da’s maar goed ook.
 
Belangrijkste wijziging is namelijk de configuratie van het platform. De huidige versie moet het doen met een middeleeuws ladderchassis, terwijl de nieuweling eindelijk beschikt over een zelfdragende carrosserie, en daarmee kan ie wat beter uit de voeten op verhard. Qua techniek deelt de nieuwe Sorento veel elementen met de Hyundai Santa Fé. Dat betekent dat de auto iets groeit en je voortaan met zeven personen op pad kunt.
 
Verder komen ook de krachtbronnen bij Hyundai vandaan, waarbij de 2,2-liter dieselmotor in de nieuwe Sorento straks zo’n 200 pk levert en deze krachten via een nieuwe zestraps automaat naar alle vier de wielen vloeien. Niet verkeerd. Daarnaast komt er ook nog een 2.0 diesel beschikbaar en of de 2.4 benzinemotor nog terugkeert is maar de vraag. Wellicht neemt een 2,0-liter turbomotor het stokje over.

Reacties