Eerder berichtten we je over de langverwachte – op de TopGear-redactie, tenminste – Mercedes X-klasse pick-up. Het is misschien wel de meest chique manier om je brandhout in het rond te zeulen. Wij vinden ‘m tof. Over een jaar komt ie op de markt.

Maar wat nu als je over een onmenselijke dosis goede smaak beschikt? Dan ga je hiervoor: een Mercedes 220 D uit 1972 in een extreem coole mini-pick-up-uitvoering. Tijdens de presentatie gaf Mercedes al aan dat de X-klasse niet hun eerste pick-up is – dit is wat ze daarmee bedoelden.

Inderdaad: deze mini-truck op basis van de voorloper van de E-klasse (inderdaad, autonerds: de W115-generatie) werd begin van 1972 tot 1976 gewoon door Mercedes geproduceerd en via de officiële dealers verkocht. Alleen niet in grote aantallen. Het exemplaar op de foto’s werd in Argentinië gebouwd en heeft een enkele cabine – een double-cab was ook leverbaar. In dit geval ligt er een dikke, turboloze dieselmotor onder de kap, goed voor vele probleemloze maar tergend langzame kilometers. Treinbedrijf Stuttgart SSB haalde deze auto naar Duitsland. Waarom? Om de apparatuur te vervoeren die gebruikt werd om wissels te smeren. Tegenwoordig is ie onderdeel van Mercedes’ eigen collectie.

Wat als ik inderdaad een klassieke Mercedes pick-up wil?

Dan moet je goed zoeken, want er rijden in Europa maar weinig van deze werkpaardjes rond. Wij zouden Mercedes even bellen en een of ander astronomisch bedrag bieden voor deze specifieke 220 D. Omdat ie in prachtstaat is. En oranje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)