Op het eerste oog ziet ie eruit als elke andere Rolls-Royce Silver Cloud ll. Oké, deze lijkt zijn hele leven komkommers op de koplampen te hebben gedragen en in een speciaal soort modder te hebben gelegen, zo geweldig ziet de 62-jarige RR er nu uit. Het geluid dat ie maakt, is van een heel andere orde. Dit is de Rolls-Royce Silver Cloud ll van de Ringbrothers. Oftewel Jim en Mike, en die gaven deze Rollie een Amerikaanse V8.

De broers noemen de speciale creatie de Paramount. Het project begon met het strippen van de Britse luxeauto tot aan het blote metaal. Imperfecties in de koets werden met de hand weggewerkt om vervolgens een ‘pluiswitte’ lakafwerking te krijgen. ‘Het grotendeels standaard exterieur verbergt een complete transformatie van een luxe icoon’, zeggen de Ringbrothers. Dus je denkt een (bijna) originele te zien, maar dat is ie niet.

Specificaties van Rolls-Royce Silver Cloud ll met Amerikaanse V8

Het indrukwekkendste van de transformatie zit dus onderhuids. De 6,2-liter V8-motor die normaal gesproken in de RR ligt, werd bij het grofvuil gezet. Dat is maar een braaf en vooral traag ding. Leuk voor in een vliegtuig ook. In plaats daarvan lepelen ze er een achtcilinder met een even grote cilinderinhoud in, maar dan nieuwer en met een supercharger.

GM-fans kennen de motor als de LT4, die bijvoorbeeld in de Corvette Z06, Cadillac CTS-V en Camaro ZL1 ligt. Dat is een monster met 649 pk en 860 Nm. Het vermogen gaat via een 10-versnellingsbak door een op maat gemaakte koolstofvezel aandrijfas. De originele zou er namelijk direct uitklappen bij een toefje gas.

Nog meer nieuwe onderdelen voor de Rolls-Royce

Niet helemaal verrassend is dat het hele onderstel ook nieuw is. Want zo’n brute motor in combinatie met de hypercomfortabele vering van een Rolls, dat werkt niet. Er zijn allerlei op maat gemaakte onderdelen waaronder de draagarmen, 18-inch wielen en remmen met 15-inch schijven. Verder is er ontzettend veel werk gedaan aan het interieur, om het weer als nieuw te maken.

De hemelbekleding bevat bovendien duizend led-lampjes die er stuk voor stuk met de hand zijn ingenaaid, zoals je ook kunt bestellen bij sommige nieuwe Rollies. Verder zijn er op maat gemaakte vloerplaten, een klassieke instrumentenpaneel en zelfs uitklaptafeltjes achterin. Want iedereen wil graag zijn glas champagne even kunnen neerzetten in een Rolls met 649 pk.

‘We hebben meer dan 3.400 uur geïnvesteerd in de fabricage, verven en engineering van dit project. Het project combineert het verleden en het heden van Rolls-Royce met een 649 pk sterk Amerikaans accent’, zegt Mike Ring van de Ringbrothers. Wij willen er wel een! Jij? Helaas is de auto helemaal op maat gemaakt voor één klant. Ringbrothers laat weten dat ze om die reden geen prijs van de auto willen delen.

Reacties

  • De grijze heeft op 6 november 2023 geschreven:

    Totaal gek geworden die Amerikanen . De cloud heeft de fijnste v-8 die er is . Maar ja … Amerikanen he

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)