Zelfs in Duitsland moeten de spandoeken van activisten rijmende teksten hebben. Zo hingen er afgelopen weekend aan een viaduct in Duitsland activisten met teksten als ‘Klimaschutz statt Autoschmutz‘, wat iets betekent als ‘klimaatbescherming boven autoviezigheid’. De activisten zijn tegen verbrandingsauto’s en tegen meer asfalt. Het gekozen vervoersmiddel richting de demonstratie is alleen een dingetje.

Het Duitse nieuwsmedium Bild ging naar het protest toe en komt al bij de parkeerplaats klimaatactivisten tegen. Wat de autohaters bij de parkeerplaats doen? Nou, hun auto’s parkeren natuurlijk. Zo zou er eentje een oudere dieselbus van Volkswagen rijden die zwarte roet walmde bij het starten. Op de foto’s van Bild lijkt het te gaan om een oude Caddy. De andere rijdt een verouderde Toyota.

Geen commentaar

Toegegeven: ééntje heeft een elektrische Renault Zoe. Bild sprak de activisten aan met de vraag waarom ze dan uitgerekend een auto richting het protest hebben genomen, maar daar willen ze allemaal niets over kwijt. Ze zouden geïrriteerd weg zijn gereden. Ach, er is weleens vaker gebombardeerd voor de vrede – een paar kilometer rijden kan dan ook wel.

De klimaatactivisten hingen aan een viaduct boven de A648 bij Frankfurt om te demonstreren tegen de aanleg van de snelweg A49 in Duitsland. Hierdoor moest de snelweg afgesloten worden en er stond uren file, zo meldt het Duitse Bild. Hoeveel extra CO2-uitstoot de file heeft veroorzaakt, is niet bekend.

Reacties

 • F.J. heeft op 8 maart 2023 geschreven:

  Is met Groen linksers niet anders,anderen opdringen waar ze zelf niet aan voldoen.

  Reageer
 • Dirk heeft op 7 maart 2023 geschreven:

  Hoera ! We kunnen weer eens wat idealisten zwart maken . Alsof je een alcoholist na een AAmeeting een borrel ziet nemen en dus zijn eerste poging larie vindt

  • Gerco heeft op 7 maart 2023 geschreven:

   Het probleem is niet zo zeer dat ze dat doen, het probleem is dat zij vinden dat geen brandstof motor meer kan, en vervolgens komen ze dus in een euro 5 diesel, de aartsduivel volgens diezelfde mensen.

   • Alex heeft op 8 maart 2023 geschreven:

    Als je dan echt tegen verbrandingsmotoren bent kom dan in iedergeval zelf met de trein of fiets of EV. Dan laat je zien dat je meent waar je voor staat. Dit slaat natuurlijk nergens op op deze manier.

    • Jacobus heeft op 6 augustus 2023 geschreven:

     ik ry met een dikke v6 3liter . als er een climaat activist zich op straat zet en niet weggaat ry ik hem gewoon kapot die idioten . zelf ryden ze met oude wagens . hier moeten mensen met dikke autos weg en als ze zich ergens vast plakke mooi laten vast hangen achterlijke idioten . alvast ik ry ze gewoon kapot punt uit

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Dtje heeft op 6 maart 2023 geschreven:

  Beter diesel dan benzine zou ik zeggen…

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)