We konden al die jaren nog gekscherend doen alsof we de hogere temperaturen buiten wel konden waarderen. Scheelt weer stookkosten – en dat is weer goed voor het klimaat. En die ijsbeertjes overleven in de dierentuin toch ook zonder ijs? Smog? Ach, dat heeft wel iets mysterieus. Maar niet langer. We staan nu werkelijk op de drempel van de apocalyps. Ontkennen is zinloos.

De CO2-uitstoot, en de bijhorende klimaatverandering, kan gaan zorgen voor een flinke toename van de bierprijzen. En zo komt het allemaal wel erg dichtbij. De situatie is schrijnend; volgens onderzoekers drinken we in het extreemste geval per hoofd van de bevolking door de stijgende prijzen gemiddeld 39 flesjes per jaar minder. 39!

De gerst-oogst neemt af door aanhoudende hitte en droogte als gevolg van de klimaatverandering. En dat zet ons voor een duivels dilemma: of allemaal Toyota Prius gaan rijden en het verdriet verdrinken met goedkoop gerstenat. Óf stug doorrijden in leuke maar dorstige auto’s en de prijs daarvoor betalen op het terras. Een klassieke verlies-verlies-situatie.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie