Mocht je nog ergens een Honda Prelude in goede staat hebben staan, pak dan een XXXL-perforator en pons even wat stippen uit een stuk gele wrap. Daar worden ze gelijk een stuk meer waard van. Zo ging een replica ruim twee jaar geleden voor 24.000 euro. In vergelijking met die Prelude, is deze auto van Bassie en Adriaan een koopje.

De auto van 24.000 euro was trouwens ooit van dezelfde eigenaar als deze Bassie en Adriaan-bak. Waar de dure Prelude een waarheidsgetrouwe replica is, hebben we hier te maken met een ratlook-versie. De auto is expres zo gemaakt om er oud en verweerd uit te zien. De Prelude met gele stippen is er dus niet zo slecht aan toe als hij lijkt. Al heb je bij oude Japanners altijd kans op echte roest.

Wat kost de ratlook-versie van de auto uit Bassie en Adriaan?

De verweerde replica moet 4.999 euro opbrengen en hij staat in Heino. Voor een auto uit 1986 is de tellerstand van 103.899 kilometer relatief laag. Bovendien heeft hij nieuwe banden en een verse koppakking. Leuk is in ieder geval dat je Robin er gratis bij krijgt. Oordeel zelf maar of je het een goede deal vindt of niet.

De lampen werken trouwens gewoon, want daar zit een lichtdoorlatende folie op. Al moet je een coulante keurmeester hebben, want je mag niet zomaar iets op de koplampen plakken. Het enige aandachtspuntje is de automaat, daar zou je wat werk aan hebben. Je zou een abonnement op de Wegenwacht kunnen nemen, dan heb je ook altijd pechhulp onderweg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear