‘De koplampen gaan open, maar ook dicht, in tegenstelling tot de benen van Kim Holland’, zo prijst de verkoper van deze Honda Prelude zijn auto aan. Het is de duurste Honda Prelude van Nederland, waarschijnlijk van Europa en misschien wel van de wereld. De prijs doet vermoeden dat deze auto echt in de Bassie en Adriaan-serie is gebruikt, maar het gaat hier slechts om een replica. Achter de hoge prijs schuilt een reden die autoliefhebbers wel kunnen begrijpen.

Eerst even de Bassie en Adriaan-Honda zelf. Die zou in topstaat moeten zijn, volgens de verkoper. Bovendien is het de enige van dit type die je nu in Nederland kunt kopen. Je kunt er gewoon mee rijden, overdag en ‘s nachts. ‘Door een speciale techniek zijn het overdag ogen en in het donker gewone koplampen’, schrijft de verkoper. De lampen werken gewoon, al moet je een coulante keurmeester hebben. Iets op de koplampen plakken mag namelijk officieel niet.

Het enige wat ontbreekt om een exacte replica van de auto van Bassie en Adriaan te zijn, is een trekhaak voor de caravan. De verkoper bedacht daar echter een goede reden voor. ‘Ik zag laatst in het nieuws dat ze daar zomaar op gaan zitten.’ Dat is niet de enige aandacht die de auto zal krijgen. De verkoper vertelt aan TopGear dat hij niet bij het stoplicht kan staan zonder dat mensen selfies nemen. Ook kan hij nergens heen zonder door bekenden herkend te worden.

We vroegen de verkoper of hij écht 24.069 euro voor zijn Honda Prelude wil hebben. En dat is zo, want hij is ervan overtuigd dat hij voor minder spijt zou krijgen. Hij noemt het zelf al een ‘belachelijk hoge prijs’ in de advertentie, maar hij vermoedt dat er één gek is die het er wel voor over heeft.

Update: De auto is écht verkocht voor 24.000 euro! Twee vrienden hebben de auto samen gekocht en het bedrag gesplitst.

Bassie en Adriaan-Honda te koop

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie