Vandaag in de nieuwste aflevering van ‘Dingen die je niet verwacht te horen in 2022’: Ford heeft een Ford Bronco met Paus-thema gebouwd. Deze Bronco in de kleur Wimbledon White is een hommage aan de speciale Bronco waarmee Paus John Paul II de VS bezocht in 1979 – een auto die nu in het bezit is van de Geheime Dienst. En helaas, deze pausmobiel is geen Raptor.

Het is geen vast model in het aanbod

De volledige naam van de auto is Ford Bronco Pope Francis Center First Edition. Het blijft trouwens bij dit ene exemplaar. Nog leuker nieuws is dat jij de nieuwe eigenaar kan zijn van de pausmobiel. Hij gaat onder de hamer bij veilhuis Barrett-Jackson later deze week. Het geld gaat naar het Pope Francis Center in Detroit, dat zich inzet tegen dakloosheid.

De originele Paus-Bronco. Foto: Ford

Steve Gilmore, chef personalisatie bij Ford, zegt: ‘Het belangrijkste was het vinden van die speciale details die echt sprekend zijn voor het erfgoed van de Bronco uit 1966, en deze vervolgens te combineren met enkele van de moderne elementen op een Bronco First Edition.’ Zo heeft de Bronco bijvoorbeeld op maat gemaakte wielen en een Ford Performance heavy duty-voorbumper. Hoeveel heb jij over voor deze Ford Bronco met Paus-thema?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie