Oké, dus je hebt een Mazda MX-5. Een oudje, de eerste serie, de NA, in jargon. Nou kennen wij genoeg mensen die daar toch iets meer uit wilden halen, en stukje bij beetje wat zaken gingen upgraden. Luchtfiltertje, andere uitlaat, je kent het wel. Tommy Reichenderfer, een Amerikaan, besloot het wat grondiger aan te pakken. En dat leidde tot dit apparaat: de krankzinnigste Mazda MX-5 die je ooit hebt gezien.

Je kunt je zelfs afvragen wat er nog van de arme MX-5 over is gebleven. Zijn motor: weg. Vervangen door een V8 van Ford-komaf, die 470 pk levert. Zijn neus: foetsie. Daar zit nu een eh… ‘grille’ die niet (of misschien juist wel) zou misstaan op een hot rod. Vandaar ook de naam van de auto: Odd Rod. Eigenaardige Rod, vrij vertaald. En eigenaardig, dat is ie. En bakken vol lol, zoals wel blijkt uit de video die onze Amerikaanse medewerker Rob Dahm over hem en zijn excentrieke bouwer maakte.

Na de motorwissel kon Tommy niet zo goed stoppen met modificeren. Zo’n beetje alles verdween, en er verscheen nog meer. Toch is deze krankzinnigste Mazda MX-5, of Miata zoals ie in de VS heet, nog verrassend analoog. Geen stuurbekrachtiging, geen ABS, alleen jij, die enorme V8 en de weg. En zo hoort het ook.

Reacties

 • Eddy heeft op 8 mei 2022 geschreven:

  Kijk een op you tube.
  Tom’s Turbo garage, project thunderbolt

  Daar zie je een hele nette sleaper met een v8 LS5.
  Meer PK, en de motorkap kan netjes dicht zoals het hoort.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)