Je staart naar de gebutste Peugeot 206 in de bovenstaande afbeelding en je vraagt je af waarom hij je zo bekend voorkomt. Het is de ster uit de legendarische reclame ‘The Sculptor‘. Nee, serieus: het is hem echt. Peugeot bouwde geen Ambassador om, maar verminkte een gloednieuw model. En verbazingwekkend genoeg rijdt de overlever van de hamer-regenbui haast als nieuw. Peugeot schoot de reclame in India in 2003. Weet je het nog? Een jongeman ziet een advertentie van een Peugeot 206 en besluit zijn Hindustan Ambassador tegen een muur te rijden, er een olifant op te parkeren en de hele nacht door te sleutelen. Trots paradeert hij in zijn zelfgebouwde Peugeot 206. Van de zelfvoldane blik tot de ondersteunde muziek, alles klopt. Maar nu de vraag: is het werkelijk mogelijk om een oude Hindustan Ambassador om te bouwen tot een Peugeot 206? In ons geval: is het mogelijk de Ambassdaor om te bouwen tot een Peugeot 206 GTI? We reizen af naar Poona (India), gewapend met de koplampen, wielen, grille en badges van een 208 GTI om erachter te komen.
Het is geen makkelijke opgave. De vormen van beide auto’s komen voor geen ene meter overeen. Om te beginnen verwijderden we alle koetsdelen van de Ambassador. Het interieur mocht ook ophoepelen. Dat is allemaal vrij makkelijk, op wat roestige schroeven na. Maar dan het zware werk: zelfs het dak moest wijken. De slijptol is onze beste vriend. Op de sloop zochten we een nieuw dak en een nieuwe voorruit. De twee komen dus niet van een Peugeot 208, maar ze kwamen het dichtstbij.
Uit een groot stuk schuim freesden we een omgekeerde neus en kont van de Peugeot 208 GTI. De vormen dienen als mallen voor de glasvezel voor- en achterkant. Onze grote zorg is nu: maken we de Hindustan 208 GTI niet té mooi? Straalt ons harde werken er wel vanaf als ie klaar is? Of loopt iedereen er ongemerkt voorbij?
Check hieronder de hele galerij. We houden je uiteraard op de hoogte van onze vorderingen!
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie