Lamborghini en horlogemaker Blancpain zijn al een tijdlang goede vrienden van elkaar. Zo doen ze samen de Super Trofeo, waarin lekker met Gallardo’s wordt geracet. De Gallardo die trouwens op z’n laatste benen loopt, en daarom wel een kleine verkoop-boost kan gebruiken. Zeg het de marketingknullen maar na: tijd voor een special edition.

Lambo is al drukdrukdruk met de opvolger van de Murciélago, dus gingen we er van uit dat ze zich er bij de Blancpain Edition wat makkelijk vanaf zouden maken. Dat lijkt ook zo: een motorkap met extra gaten, een grotere spoiler, speciale racevelgen, dat werk. Toch is stiekem, door het vervangen van al die onderdelen door koolstofvezel-meuk, het gewicht van de Blancpain gezakt tot 1.340 kilo. Dat is lichter dan welke straat-Gallardo dan ook.

Gecombineerd met het vermogen van de Blancpain-racers (570 pk) klimt de snelheidsmeter van deze Gallardo van 0 naar 100 in slechts 3,4 seconden. Dat klinkt goed, en maakt dat we onze twijfels over de echtheid van deze special edition laten varen. Daarbij, zwart met geel is gewoon cool.

Reacties