Lambo's kleinste staat op het punt vervangen te worden, maar voor het zo ver is: eerst een afscheidsfeestje. Speciale edities van de Gallardo zijn er de afgelopen jaren genoeg langsgekomen, maar dit is er toch eentje om te onthouden.

Het beest noemt zich LP570-4 Squadra Corse, wat heel wat beter klinkt dan 'LP570-4 Raceteam', terwijl dat toch is wat het betekent. In feite is het een lichtjes verbraafde versie van de Blancpain Super Trofeo-racer, aangepast zodat hij z'n koolstofvezel snuit ook op de openbare weg mag laten zien. De grote lijnen zijn echter hetzelfde: een flinke V10 met 570 pk, een gerobotiseerde zestraps transmissie, vierwielaandrijving, en een enorme achterspoiler die – onder de juiste omstandigheden – drie keer zo veel neerwaartse druk genereert als bij de standaard Gallardo.

Verder vinden we op de Squadra Corse een motorkap met quick release-klemmetjes, keramische remmen, stickers met de Italiaanse vlag, zwarte 19-inch velgen en een interieur dat van alcantara en koolstofvezel aan elkaar hangt. De auto is met een gewicht van 1.340 zo'n 70 kilo lichter dan de Gallardo LP560-4. Hij gaat in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en tikt zomaar de 320 km/u aan.

De Gallardo LP570-4 Squadra Corse wordt op de autoshow van Frankfurt in september voor het eerst aan het publiek getoond. Lambo zegt niets over beperkte oplages, dus wij zouden zeggen: allemaal naar de dealer en trek die knip maar vast. De prijs is overigens nog niet bekend.

Reacties