Aanschouw de Lamborghini Huracán GT3 EVO; het resultaat van een stel gekke Italianen van Squadra Corse (de motorsportdivisie van Lambo) die besloten de Huracán GT3 nog net iets gestoorder te maken.

De EVO is de (je gelooft het niet) evolutie van de Huracán GT3, de racewagen die Lamborghini in 2015 introduceerde. Dit monster heeft al twaalf internationale overwinningen op zijn naam staan, waaronder de prestigieuze 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring. En nu is ‘ie dus vernieuwd.

Een forse update?

Deze nieuwe GT3 werd ontwikkeld met behulp van raceautofabrikant Dallara Automobili, die ook betrokken waren bij de oude Huracán GT3. De EVO is voorzien van de welbekende atmosferische 5,2-liter V10. Squadra Corsa heeft de Huracán uitgerust met nieuwe nokkenassen en titanium kleppen om het rijden eenvoudiger te maken en, cruciaal voor de endurance motorsport: hij is ook betrouwbaarder.

Aan de voorkant heeft men een enorme spoiler gemonteerd die enkels voor ontbijt eet, en aan de achterkant een immense, verstelbare spoiler voor de aerodynamica. Verder is de motorkap (die van glasvezel was) voortaan van stijver koolstofvezel.

Lamborghini Huracán GT3 EVO rijdt ongecompliceerd

De assistentie van de elektrohydraulische besturing kan naar wens worden gewijzigd – perfect voor vermoeide armen tijdens een race. Bovendien is ons verteld dat de ‘leefbaarheid’ van de auto is verbeterd. Dat zal, gezien de verbeterde rolkooi, zoiets betekenen als ‘minder dodelijk’.

‘De GT3 EVO is het resultaat van ervaring die wij in de afgelopen drie jaar in de racerij hebben opgedaan,’ zei Giorgio Sanna, chef van Lamborghini Motorsport. ‘Het hoofddoel tijdens het ontwikkelen van deze auto was het verbeteren van de rij-eigenschappen. We wilden de auto makkelijker en voorspelbaarder maken voor de echte gentleman.’

De geluksvogels die de Huracán GT3 al thuis in de garage hebben staan, kunnen hem laten ombouwen tot een EVO. De ‘normale’ mensen onder ons kunnen ‘m kant-en-klaar uit de fabriek kopen voor een nog onbekende prijs.

Nog één ding: willen de mensen van Lambo er nu alsjeblieft ook een straatversie van maken? Fijn – dankjulliewel alvast.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie