Voor chiropractors zijn smakelijke kerbstone-vreters als de Porsche 911 GT3 RS en Renault Mégane RS Trophy-R een geschenk uit de hemel. En al helemaal wanneer bochtenverslaafden hun spijkerharde circuitwapen elke dag rijden.

Toen Lamborghini met de Huracán Performante op de proppen kwam, gaven alle chiropractors een geweldig feest. Ze zouden ruggen verdienen over de gebroken ruggen van Lamborghini-eigenaren. De Nürburgring-obsessie van Lamborghini zou garant staan voor een breed scala aan behandelbare klachten.

Helaas voor de ruggenkrakers is de kater van hun geweldige feest enorm. Ja, de Huracán Performante is 10 procent stijver dan de reguliere auto, maar het startpunt is een van de woon/werkverkeer-vriendelijkste supercars die je kunt kopen. Dan is 10 procent niet veel.

Dus, de Lamborghini Huracán Performante als daily driver?

De Lamborghini Huracán Performante laat zich prima dagelijks gebruiken. Als jij de persoon wil zijn die elke dag in een limoengroene Lamborghini rijdt, tenminste. De Huracán offert niet veel van zijn wegmanieren op voor heldhaftig circuitgedrag. In ieder geval aanzienlijk minder dan toen de Gallardo transformeerde in de Superleggera.

Op papier is de Lamborghini Huracán Performante de hardcore-uitvoering met een honger naar het circuit, maar in werkelijkheid is het de best gebalanceerde Huracán. Dit overkwam de Mercedes-AMG GT R ook. Hij kan veel beter overweg met zijn explosieve vermogen.

De standaard Huracán houdt zijn minder getalenteerde clientèle uit de vangrail met een veiligheidsnet gemaakt van onderstuur. En eigenlijk is de standaarduitvoering gewoon te zacht. Alsof het bubbeltjesfolie nog verwijderd moet worden. De toevoeging Performante zet deze Huracán pal naast de McLaren 720S en de Ferrari 488. De Lamborghini Huracán Performante transformeert elk doetje in een racegod. En dat wil je toch elke dag?

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)