Herrie? Check. Power? Check? Overstuur? Check! Lamborghini heeft een voorspelbare en zeer wensbare streek uitgehaald en de voorwielaandrijving van de Hurácan Spyder verwijderd.

Ergens in het afgelopen jaar heeft Lamborghini stiekem de lastige benaming met cijfertjes laten vallen. Hij heet dus niet meer de LP580-2 Spyder maar simpelweg Lamborghini Huracán RWD Spyder. Alleen ‘open drift-Lambo’ is nog korter.

De Lamborghini Hurácan RWD Spyder heeft de bekende tiencilinder die 580 pk uitspuugt richting de achterwielen. Daarmee zit je in 3,6 seconden op 100 km/u en je toupet kwijtraken doe je met maximaal 319 km/u. Zonnestalen op je voorhoofd laten afketsen doe je in 17 seconden, zo lang doet het stoffen dakje erover om te openen.

Net als de achterwielaangedreven coupé-variant van de Hurácan zijn de bumpers anders dan de veilige vierwielaandrijver. Lichtgewicht is niet de term die we voor de RWD Spyder willen gebruiken: hij weegt 1.509 kilo, waarvan 60 procent op de achteras drukt. En hij is best geel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)