Het is weer eens zover: via eBay kun je bieden op een buitenissige auto. Een vierdeurs limousine die eruitziet als een Lamborghini Countach kun je toch redelijk excentriek noemen.

Gelukkig is er voor dit gedrocht geen echte Lambo gesneuveld. De Amerikaanse bouwer nam het onderstel van een Pontiac Fiero, en maakte vervolgens zelf een vierdeurs carrosserie van de Countach. Compleet met vleugeldeuren. En het moet gezegd: dat is best knap. Jammer is alleen wel dat je niet de 4,7 liter V8 van Lamborghini onder de motorkap krijgt, maar een miezerige 2,8 liter V6 van Pontiac. Met automaat, ook dat nog.

Degene die deze limousine straks op zijn oprit parkeert, heeft wel iets bijzonders. Wereldwijd bestaan er namelijk maar twee vierdeurs exemplaren van de Countach. In Italië hebben ze ook al een keer zoiets gedaan. Het exemplaar op eBay is overigens nog niet gereed. De carrosserie en het interieur moeten nog worden afgebouwd, en ook de spuiter is nog niet langs geweest. Daarom staat de prijs nu op 25.000 dollar. Als de auto eenmaal klaar is, moet hij 80.000 dollar opleveren. Mocht je dus gek genoeg zijn of geld teveel hebben, dan is nu het moment om je slag te slaan.

Reacties

Meer van TopGear