Polo Storico is niet de fastfoodketen waar de naam Los Pollos Hermanos uit Breaking Bad van is afgeleid. Het is de restauratietak van Lamborghini, waar oude modellen de liefde krijgen die ze verdienen. Twee jaar geleden rondden ze daar de restauratie van een Miura SVR af – waarvan we toen aannamen dat hij wel beter dan nieuw zou zijn. Die aanname bleek onjuist. Lamborghini restaureert auto’s niet tot perfecte nieuwe auto’s, maar expres net iets minder.

Paolo Gabrielli, de baas van Polo Storico, vertelt aan CNA Luxury dat de auto’s ‘lichtjes imperfect moeten zijn, zoals ze waren.’ Hij ziet het als zijn taak om de auto’s terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. En als er toch ‘kleine defecten waren’, dan vindt hij dat best. ‘Een 100 procent perfecte auto bouwen, dat is makkelijk. Maar als je een perfecte auto wilt, is dat niet authentiek. […] Toentertijd waren ze niet zo precies met de details, omdat het gewoon niet zo werkte’, zegt hij.

Hij geeft als voorbeeld de boekjes. Daar stonden spel- en taalfouten in. Die kunnen ze nu makkelijk corrigeren, maar die laten ze er mooi instaan, voor de authenticiteit. Een ander voorbeeld zijn de houten mallen van vroeger. Als je daar platen metaal op hamert, is de eerste auto perfect, maar de vijfde auto van die mal zal weer iets afwijken. ‘Ik kwam erachter dat de tekeningen slechts een inschatting waren’, zegt Paolo over de technische tekeningen.

Lamborghini restaureert hoe zij het willen

Als een klant toch perfecte restauratie eist van Polo Storico, probeert Paolo ze te overtuigen. Willen ze echt niet, dan mogen ze ergens anders hun auto laten opknappen. Ook als je een andere specificatie wilt dan het origineel, heb je pech. Zo was er blijkbaar een Countach met een paars exterieur en een groen interieur. De klant wilde het interieur naar wit veranderen. Dat hebben ze bij Lamborghini dus niet gedaan. Heerlijk authentieke Italiaanse koppigheid.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear