Hoewel we bovenop het nieuws zitten, kan het soms gebeuren dat er een nieuwtje onopgemerkt blijft. Deze Lamborghini LM002 is ons vorige week ontschoten. Maar we wilden hem je toch niet onthouden.

Ooit was er een tijd dat Hummer niet bestond. Een tijd waarin Amerikaanse soldaten zich in in zand en modder moesten behelpen met de oude Jeeps waarmee Patton ooit nog langs de Rijn stond. Van Schwarzenegger had nog nooit iemand gehoord, maar er was wel een Lambo voor Rambo. Dat was namelijk de LM 002, een enorm gevaarte met alleen maar scherpe hoeken, vierwielaandrijving en de 444 pk sterke 5,5 liter V12 van de Lamborghini Countach in het vooronder. Dat was nog eens een auto!

Kennelijk wil Lamborghini die tijden doen herleven, want vorige week kwamen er ineens plaatjes voorbij van een LM 400. De Italianen hebben dus plannen voor een moderne SUV die gebaseerd zou worden op het platform van de Audi Q7 en Volkswagen Touareg. Met een V8, V10 of zelfs een V12 motor. Over productieplannen geen woord, maar het idee alleen is ook al leuk.

Onze eigen Stig heeft zich ooit al eens mogen vermaken met de LM002. Zelfs de cameraman lag in een deuk…

Reacties

Meer van TopGear