Het verminderen van de co2-uitstoot in de atmosfeer laat geen enkel automerk onberoerd. Lazen we eerder al dat Ferrari zuiniger gaat rijden, nu doet ook Lamborghini een duit in het milieuzakje.
 
Dinsdag, tijdens de Reuters Auto’s Summit in Frankfurt, beloofde Stefhan Winkelmann van Lamborghini er alles aan te zullen doen om de Lambo’s schoner te laten rijden. Gelukkig voor ons voegde hij eraan toe dat dit niet ten koste zal gaan van de prestaties zoals iedereen die van een Lamborghini gewend is.
 
‘Het design van de auto, het geluid, de topsnelheid en de acceleratie maken allemaal deel uit van het imago van Lamborghini,alles draait om emotie’, zo zei Winkelmann.
 
De vraag is dan, hoe kun je de co2-uitstoot van een Lambo in vredesnaam verkleinen? De gemiddelde Lamborghini braakt bijna net zoveel co2 uit als een Litouwse kolencentrale, wij zien de oplossing niet zo snel. Tenzij het gaat om gemiddelde uitstoot per jaar – de eigenaar van een Lamborghini rijdt er toch maar twee keer per jaar mee. Behalve Clarkson.

Reacties

Meer van TopGear