De Discovery is tegenwoordig een gevestigde naam in de serieuze-modderwagon-wereld, dus als Land Rover 'm vervangt, doen ze dat niet zomaar. Op de imposante USS Intrepid die als lucht- en ruimtevaartmuseum ligt aangemeerd in New York (krijg je de kans, ga erheen) onthulden ze gisteravond met veel hoempapa deze Discovery Vision Concept.

Hiermee zet Land Rover de toon voor wat de nieuwe Discovery-familie moet gaan worden – inclusief een kleiner Sport-model dat de Freelander zal vervangen. Daarnaast is ie ook vooral een showcase voor nieuwe technologieën. Zo heeft de Vision – naast een veelzijdig binnenste met zeven zitplaatsen – onder meer een zelfrijdfunctie (lage snelheid, zonder dat de bestuurder erin zit), gebaarbediening (geen deurhendels en stengels aan het stuur meer), een nieuw soort Terrain Response met Laser Terrain Scanning, en een head-up display dat een doorzichtige motorkap simuleert zodat je kunt zien over wat voor rotsen je precies heen rijdt. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de nieuwste infotainment en connectiviteit met zo min mogelijk afleiding voor de bestuurder – slaak gerust een zucht van verlichting als je bekend bent met het knullige systeem van de huidige generatie.

De Vision is een stuk minder blokkendozerig dan zijn voorgangers, al zijn kenmerken als het 'gelaagde' dak en de clamshell-motorkap nog wel aanwezig. Voor de rest van de vormgeving is vooral veel naar Range Rover gekeken, zo lijkt het. De velgen meten 23 inch, de koplampen gebruiken led'jes en lasers, en de achterdeuren gaan andersom open voor een extra ruime instap. Vier van de zeven stoelen hebben grote 10-inch schermen, de bestuurder zelf heeft er twee, en zelfs in het stuur zitten mini-schermpjes voor bediening van het infotainment. Ook is er water- en olie-afstotend leer genaamd Foglizzo H20w. Handig om te weten.

De aluminium structuur van de huidige Range Rover is iets wat ook voor de volgende Discovery gebruikt zal worden, maar de precieze details hiervan, evenals het motorengamma, houdt Land Rover nog even voor zich. Eén ding is zeker: deze Vision Concept belooft veel goeds voor de op luxe en gizmo's gestelde terreinfanaat.

Advertentie

Reacties

Advertentie