Er is geen ziel die ooit de volledige naam van een Range Rover Sport heeft uitgesproken. Dat is namelijk Land Rover Range Rover Sport. En dan heb je nog niet eens de uitvoering te pakken: Land Rover Range Rover Sport First Edition P530, om maar wat te noemen. Het merk heeft zelf ook in de gaten dat het een beetje te veel van het goede is en wil nu losse merken van de modellen maken.

Het zou dan geen Land Rover Defender 130 meer zijn, maar gewoon Defender 130. Hierbij is ‘Defender’ dan het merk en ‘130’ dan het model. In totaal zullen er vier merken zijn binnen moederbedrijf Jaguar Land Rover (JLR): Jaguar, Discovery, Defender en Range Rover. Samen vormen deze merken dan het ‘House of Brands’, maar dat mag je gelijk weer vergeten.

Nog wel Land Rover-logo’s (voorlopig)

De eerste auto van het losse merk Defender is de nieuwe V8-versie van de 130. Op deze nieuwe Defender zien we overigens gewoon nog de Land Rover-badge in de grille en op de zijkant. In het persbericht wordt het merk Land Rover overigens keurig niet meer genoemd. Wij zijn er in ieder geval blij mee, want het scheelt ons in het magazine een hoop puzzelen met lange titels.

Nog even over die Defender 130 V8

De nieuwe Defender 130 V8 krijgt de 5,0-liter V8 met een supercharger die je misschien kent van andere JLR-producten. De achtcilinder produceert 500 pk en 610 Nm, goed voor een 0-100-sprint van 5,7 seconden. En dat terwijl er acht mensen in de auto kunnen zitten. Geen slechte eerste zet van het kersverse automerk Defender.

Reacties

  • Canon-Eye heeft op 26 april 2023 geschreven:

    Best logische afko, dat JRL voor Jaguar Land Rover. Toch? 😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)