Al twee jaar schudden we hoopvol met de pakjes onder de kerstboom in de hoop dat we het kenmerkende geluid van Lego horen. Met een prijs van 329 euro achten we de kans vrij klein dat de Lego Porsche 911 GT3 RS deze kerst onder de boom verschijnt.

En de kans neemt alleen maar af: spoedig zal de Lego Porsche uit de schappen verdwijnen. Daarom is hier poging twee: de Lego Porsche 911 RSR. In de doos zitten 1.580 steentjes in plaats van 2.704 en hij is maar 13 centimeter hoog, 50 centimeter lang en 20 centimeter breed in plaats van 17 centimeter hoog, 57 centimeter lang en 25 centimeter breed.

Door het afgenomen steentjesvolume is de Lego Porsche 911 RSR meer dan de helft goedkoper: slechts (of nou ja, slechts, het is alsnog een flinke klap) 149,99 euro. Daarmee neemt de kans dat ie onder je kerstboom ligt toe met 200 procent. Al is er wel één probleempje: hij is pas verkrijgbaar vanaf 26 december.

Aan realistische details ontbreekt het niet. De Lego Porsche 911 RSR is voorzien van een achtervleugel met zwanenhals-steunen, een verlengde uitlaat en speciaal ontworpen zijspiegels. De cockpit is aanwezig, het differentieel werkt echt, de ophanging beweegt onafhankelijk van elkaar en de zescilinder boxermotor (die echt beweegt) is goed geplaatst: in het midden.

Reacties

  • Guido heeft op 16 december 2018 geschreven:

    Ik word de 25e 40 jaar.
    Dus @Topgear, die wil ik wel. Sturen jullie een berichtje zodat ik mijn N.A.W. gegevens kan doormailen?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)