Is dit het meest charismatische Lego-bouwsel tot nu toe? Geef toe: hij heeft je hartje al gestolen. Deze Lego Fiat 500 bestaat nog niet, maar kan met jouw hulp werkelijkheid worden.

De Lego Fiat 500 is ongeveer twee centimeter kleiner dan de echte Cinquecento en heeft net zoveel hoofdruimte. Hij bestaat uit 1.157 stukjes Lego en heeft verschillende toffe details. Bijvoorbeeld een gedetailleerde 500 cc tweecilinder en een kofferbak met een reservewiel, brandstoftank, krik en gereedschapskistje. Achterop de motorkap kun je zelfs een koffer met picknickspullen kwijt. Al liggen de steentjes waarschijnlijk als een blok op de maag.

In werkelijkheid hebben de bouwers nog geen enkel steentje aan elkaar geklikt. De Lego Fiat 500 bestaat nu enkel nog als computertekening. Op de website Lego Ideas kun jij stemmen op het schattige bouwsel. Bij 10.000 stemmen gaat Lego het product in overweging nemen. Vijftig procent van de benodigde stemmen zijn al binnen. Eerder zagen we al een Lego Golf GTI, die heeft inmiddels zijn stemmen binnen.

Bekijk de Lego Fiat 500

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear