Auto’s apocalyps-bestendig maken krijgt meer en mee prioriteit bij automakers. Dit mag dan de zoveelste zijn, we zijn ze voorlopig niet zat. Het post-apocalyptische vervoersmiddel voor je nomadische bestaan van deze week is de ruige Lexus GXOR.

De Lexus GXOR is uiteraard gebaseerd op de GX, wat in feite een opgepoetste Toyota Land Cruiser is met een gigantische grille. Voorin ligt een 4,6-liter V8 met ruim 300 pk. Het is een one-off die opgedragen is aan de toegewijde eigenaren die hun auto’s aanpassen om ermee door de modder te ploegen.

Hoewel Lexus niet specifiek zegt dat het een auto is voor het einde van de wereld, zijn de specificaties goed genoeg om de ondergang van de kakkerlakken mee te maken. Op het dak zitten zonnepanelen en een flinke lichtbalk. In de trailer zit een tent en een ham-radio om andere overlevers te contacten, die vermoedelijk in een Rezvani Tank zitten.

‘Conceptauto’s zijn normaal gesproken gemaakt op opwinding te genereren onder enthousiastelingen. Maar soms zijn het de fans zelf die ervoor zorgen dat voertuigen ontstaan’, zegt Lexus. ‘Voor alle GX-fans die hun auto gebruiken om te ontsnappen naar epische avonturen, deze is voor jullie.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear