Niet zo mal doen, dit is geen SUV. Dit is een XUV – een ‘Xtreme Utility Vehicle’. Normaal verachten en verwerpen we direct onzinnige nieuwe naampjes voor bestaande autosoorten, maar in het geval van deze nieuwe Rezvani Tank keuren we het helemaal goed. Ook omdat we niet anders durven.

De nieuwe Rezvani Tank is nog altijd heel herkenbaar, voornamelijk omdat er niets anders is dat erop lijkt. Een groot verschil is de deurklinken. Deze zijn nu beter zichtbaar en de achterste deur opent op een conventionele manier: geen zelfmoorddeuren meer. De deurklinken kun je vanbinnen onder stroom zetten. Handig als je schoonmoeder opdringerig wordt.

De vorige Rezvani Tank was al gepantserd en de vernieuwde versie voegt daar EMP-beveiliging aan toe. Wanneer een wereldleider op de knop drukt (waarbij het formaat van die knop verder weinig uitmaakt) zal er bij de nucleaire knal een elektromagnetische puls vrijkomen die alle elektrische apparaten roostert. Geen Instagram Stories meer dus, behalve in de Rezvani Tank.

Een nieuw chassis

De Rezvani Tank staat op het chassis van de nieuwe Jeep Wrangler – de vorige versie stond op dat van de oude Wrangler. Je kunt kiezen uit een reeks motoren, van een verstandige diesel tot een opgepompte versie van de 6,2-liter V8 uit de Dodge Demon met ruim 1.000 pk. De nieuwe Tank zou bovendien verfijnder moeten rijden en een luxer interieur hebben.

De prijzen beginnen bij 138.000 euro. Wil je alle veiligheidsvoorzieningen, dan betaal je 263.000 euro. De 1.000 pk sterke V8 erbij? Wees dan bereid om 311.000 euro over te maken, en dat is nog zonder de Nederlandse belastingen. Alhoewel: in de desolate, post-apocalyptische wereld waarvoor deze auto gebouwd is, zal de Belastingdienst wellicht wat coulanter zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)