Lexus doet nog steeds erg zijn best om in thuisland Japan voet aan de grond te krijgen, en pakt daarom in Tokio uit met een halve showroom vol nieuwe auto’s en concepten. Allereerst is dat natuurlijk de LF-A, een auto waarvan bijvoorbeeld die in bepaalde bestuurskamers in Duitsland en Italië met belangstelling wordt gevolgd.

Maar die kennen we allemaal al. Belangrijker is de introductie van een compleet nieuw studiemodel. De LF-Xh is wederom een hybride auto die een voorbode lijkt van de nieuwe generatie van de RX. Ook dit concept is dus voorzien van een V6 en een elektromotor, die gezamenlijk ongeveer 300 pk kunnen opwekken.

Verder kunnen we niet zo heel veel zeggen over de LF-Xh, of het moet zijn dat hij duidelijk moderner van vorm is dan de huidige RX. Lexus noemt dat L-Finesse, wij noemen het gewoon scherpere hoeken die straks ongetwijfeld weer aan kracht hebben ingeboet als de auto straks in de showroom staat. Wel vinden we die scherpgesneden hoeken een verademing bij al die bollekes van de laatste tijd.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie