Elektrische auto’s, leuk voor binnen de stad en op bedrijfsterreinen, maar nauwelijks serieus te nemen. Nou, daar komt nu daadwerkelijk verandering in. Niet alleen met de als concurrentieloos veronderstelde Tesla Roadster, maar ook met de 700 pk GT die op de London Motor Show door de Britse Lightning Car Company wordt gelanceerd.
 
En is dat allemaal serieus? In ieder geval zijn de eerste orders al genoteerd en begin volgend jaar moeten de eerste exemplaren geleverd worden. Dat elektrische aandrijving ook bij sportwagens serieus genomen mag worden, blijkt wel uit de specificaties: een top van 210 km/u en acceleratie van 0 tot 96 km/h (60 mph) in exact vier seconden!
 
De vier elektromotoren zitten in de vier wielen en daardoor heeft de GT geen versnellingsbak, differentiëlen of aandrijfassen. De Lightning Car Company past een nieuw type accu op die volgens eigen zeggen na tien minuten laden al vol genoeg is voor bijna 350 km rijden.
 
Om gewicht te sparen is de carrosserie gemaakt van carbon fiber en Kevlar en de makers hebben de gewichtsverdeling bijna ideaal gekregen met 48 procent op de voorwielen en 52 procent achter.
 

Reacties

Meer van TopGear