Volgens het onfeilbare Wikipedia, eenieders favoriete bron voor elke scriptie, zijn lopen en fietsen gevaarlijker dan autorijden. En nee, deze cijfers hebben we niet aangepast om onze ritjes naar de sportschool met de auto te verantwoorden. Lichaamsbeweging is gewoon ongelofelijk levensgevaarlijk.

Per miljard gereden kilometer komen er gemiddeld 3,1 mensen om in de auto. Bij fietsen is dat aantal een schokkende 44,6 en bij voetgangers is dat maar liefst 54,2. Dat is dus minimaal 14 keer meer! Alleen motorrijden is gevaarlijker met 108,9 doden per miljard kilometer. De veiligste manier van transport? Luchtvaart, met 0,05 sterfgevallen. KLM vliegt helaas niet naar de Basic-Fit.

Kijkend naar het aantal sterfgevallen per miljard uur, wordt het niet veel beter. Bij de auto is het aantal 130. Bij lopen en fietsen is het respectievelijk 220 en 550. Het is een wonder dat lopen en fietsen nog niet verboden zijn. De gevaarlijkste manier van vervoer? Nog altijd de motorfiets, met 4.840 sterfgevallen. De veiligste manier is de bus. Maar hoe kom je ongeschonden bij de bushalte?

Kijkend naar het aantal sterfgevallen per miljard reizen, gaan de auto en de benenwagen gelijk op met 40 sterfgevallen. De fiets is nog altijd goed voor 170 doden. Ook hier is de bus ‘t veiligst met 4,3 fatale ongelukken per miljard reizen. Luchtvaart doet hier trouwens 117 doden en is dus niet in elk geval de veiligste manier van transporteren.

Conclusie? Lopen en fietsen is gevaarlijker dan autorijden. Thuis stilzitten en autorijden is de enige manier om te overleven, want met de auto naar de bushalte gaan, is ook zo lastig. Overigens vinden we dus ook dat de kosten van een zorgverzekering voor mensen met een rijbewijs omlaag moeten. Dat is wel zo logisch.

Reacties

  • Kick heeft op 22 maart 2019 geschreven:

    Het onderzoek klopt niet want fietsers en lopers doen er langer over dan auto’s en vliegtuigen om een miljard kilometer te vliegen of rijden meer kans in een langere tijd op een ongeluk

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear