Wij durven, zo onmaterialistisch als we zijn, wel te zeggen dat we met heel weinig al gelukkig kunnen zijn. We hoeven écht niet 1 miljard dollar te winnen. Wat heb je aan zoveel geld? Met 5 tot 10 miljoen euro zouden we ook al genoegen nemen. Zo bescheiden zijn we dan ook wel weer. Maar wat als je nou echt 1 miljard dollar zou winnen en je wilt geen vermogensbelasting betalen – hoe verbras je dat dan razendsnel, als autoliefhebber?

In de Verenigde Staten staat de hoofdprijs van de Mega Millions-loterij nu op 1,02 miljard dollar, zo’n 1,01 miljard euro. Dat is dus duizend miljoen, voor de langzame rekenaar. Overigens krijg je dat geld niet in één keer uitgekeerd, maar over een verloop van 29 jaar, zo meldt de NOS. Wil je in één keer betaald krijgen, dan is het bedrag slechts 602 miljoen dollar. Vandaar dat we hieronder ook een stappenplan maken, dan heb je 29 jaar om het uit te voeren.

Stap één: koop een vliegveld

Je moet ergens een thuisbasis hebben om je collectie te stallen. Laten we beginnen in het land waar het geld vandaan komt: Amerika. Daar koop je voor 6 miljoen dollar een mooi stuk land met een flinke landingsbaan. Oh, en het is handig als je even een (groot) vliegbrevet haalt. Behalve geld, kost dat ook wat tijd.

Stap twee: verbouw de boel

Je hebt nu een thuisbasis gevestigd. Hier woont je huis, kookt je keuken en slaapt je bed. En behalve een flinke loods voor opslag heb je ook een klusplek nodig. Reken dus op een brug voor je huidige projectauto en nog eens tien bruggen voor alle projectauto’s waar je vol moed aan begint, maar die je uiteindelijk toch niet afmaakt. Reken ook een paar duizend euro per maand voor een monteur om al jouw klusfouten op te lossen. Alles bij elkaar zitten we nu op 10 miljoen.

Stap drie: koop een Airbus A380

Porsche Cayenne - Airbus A380

Koop een flink vliegtuig, laten we zeggen een Airbus A380, en laat deze ombouwen tot luxe lounge waar ook nog eens minimaal tien auto’s bij kunnen. Volgens CNN moeten deze toestellen tweedehands nog zo’n 77 miljoen dollar kosten. Voor de ombouw kijken we ook niet om een miljoentje meer of minder – dus hou het op 80 miljoen. Zo zitten we al op een mooie 100 miljoen in totaal.

Stap vier: koop vastgoed bij circuits en mooie wegen

Brunchen (YouTube-bocht) op de Nürburgring Nordschleife

Hier komt het masterplan samen. Koop een mooi huis in Haarlem (Circuit Zandvoort) met een forse garage, shop voor een villa langs de zee in Californië (Willow Springs en Laguna Seca), laat wat leuks bouwen in de buurt van de Nürburgring, en koop verspreid over de wereld nog wat mooie stukken land in de buurt van mooie wegen en circuits. Laten we beginnen met een budget van 5 miljoen euro per huis, en dat keer twintig? Dan zijn we nog eens 100 miljoen kwijt.

Stap vijf: ga winkelen voor auto’s

Chris Harris Drives: ultieme youngtimercollectie

De duurste auto ooit is een Mercedes 300 SLR Uhlenhaut van 135 miljoen euro. Daar ga je er niet heel veel van vinden, maar nog even 100 miljoen euro stukslaan op wat auto’s, dat moet geen probleem zijn. Een sluitende collectie van de F40, F50, Enzo en LaFerrari gaat je al 10 miljoen euro kosten, en dan hebben we het nog niet eens over de écht waardevolle auto’s als de Ferrari 250 GTO van zo’n 50 miljoen dollar.

Vergeet niet dat je alle homologatiespecials nog moet kopen, een lading JDM-legendes, een paar reserveauto’s voor als het misgaat, een paar nieuwe circuitauto’s en een paar klassieke pareltjes voor als het echt mooi weer is. Je mag ons altijd bellen als je geld over hebt en nog meer auto’s moet kopen. We helpen graag – ook met een uitgebreide proefrit.

Stap zes: realiseer je hoeveel 1 miljard is en vlieg naar Dubai

Lamborghini Murcielago SV Dubai

Als ze ergens weten hoe je geld moet uitgeven, dan is het wel in Dubai. Daar is een Aventador SVJ niets meer dan een suf boodschappenkarretje. Met de inspiratie die je daar opdoet, kun je nog wat miljoentjes verbrassen.

Stap zeven: koop ook nog een jacht met een garage

Bugatti Chiron jacht boot

Je hebt een eigen vliegveld, genoeg vastgoed in de buurt van goede locaties en een flinke autocollectie. Geef nog even wat extra uit voor een mooi bootje. Voor 50 miljoen dollar is er wel iets te vinden waarop je genoeg plek hebt voor je speelgoed. Dit jacht kun je dan tijdens de GP van Monaco aanmeren om de race te bekijken.

Stap acht: vergeet niet de vaste lasten in te calculeren

Litchfield Toyota SUpra op brug

Een Airbus A380 kost al een paar miljoen per jaar als je hem inzet als lijnvlucht. Dat doe je niet, maar alsnog zal het niet goedkoop zijn. Hetzelfde geld voor een superjacht. En dan heb je nog eens twintig huizen waar zo nu en dan het plafond van gewit moet worden. Laat staan de auto’s – zelfs als ze stilstaan, kosten ze een flinke smak met geld.

Met de huizen, de auto’s, het schip en het vliegtuig zul je merken dat er jaarlijks een hoop geld uit gaat. Nu is het rustig afwachten tot de 1 miljard is verdampt. Nodig je ons even uit om ervan te genieten, zolang het nog kan? Zoals we al zeiden, we zijn niet zo moeilijk. Geef ons de sleutels van een Valkyrie en we vermaken ons wel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)