Lotus brengt vier conceptcars mee naar de autoshow van Parijs. Ze beginnen meteen goed: dit is de Elite, een bloedmooie en verantwoord groene manier om heel erg hard te gaan.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we Lotus niet zo goed bij kunnen houden de laatste tijd. De Elise kennen we wel, maar het verschil tussen de Europa, Evora, Eureka en Ebola is ons een raadsel. Of zijn dat niet allemaal Lotus-modellen?

Hoe dan ook, in de lente van 2014 zou deze Elite er wel eens bij kunnen komen. Het is een 2+2 (twee mensen plus twee aardappelzakken) met een stalen klapdak en een dikke 5,0-liter V8 voorin, maar wel áchter de vooras. Officieel een middenmotor dus, met 620 pk en een enorme 720 Nm.

De sprinttijd van 0 naar 100 zal in zo’n 3,5 tot 3,7 seconden plaatsvinden. Je kunt ook nog eens kiezen voor een hybride versnellingsbak met ingebouwde elektromotoren en KERS, dan stoot de Elite slechts 215 g/km uit. De topsnelheid is een dikke 315 km/u, maar heel on-Lotus is wel het gewicht: 1.650 kilo.

De prijs die Lotus voorlopig op de Elite plakt, is 137.500 euro exclusief belastingen. Niet mild, maar je krijgt er dan ook een auto voor terug die er alle schijn van heeft briljant te worden.

Reacties

Meer van TopGear