Wie andere websites leest (hoe kun je, na alles wat we samen meemaakten?!) zal doodgegooid worden met de clichéterm ‘Tesla-killer’. De kreet is door de jaren heen zijn kracht kwijtgeraakt omdat hij er bij elke elektrische auto aan de haren bij werd gesleurd (bij de Taycan, de Polestar 2 en zelfs de Lightyear One). Maar als de hippe term bij één auto van toepassing is, dan moet het toch wel deze Lucid Air zijn. Vandaag toont het Amerikaanse Lucid Motors de productieversie van de Air.

Dit zou ‘s werelds krachtigste en meest luxe elektrische sedan ter wereld zijn. En nog belangrijker is dat hij meer dan 800 kilometer op één lading doet. Accu leeg? In 20 minuten kan een snellader daar 480 kilometer bijpompen. Deze indrukwekkende specificaties dankt de Lucid Air aan zijn elektrosysteem met 924 volt. Porsche gebruikt 800 volt en Tesla 400, ter vergelijking. Het klinkt allemaal als toekomstmuziek, maar Lucid drukt een prijs op de auto en gaat de Air nu echt aanbieden.

Specificaties Lucid Air

Op elke as zit een elektromotor met 670 pk. Het gecombineerde vermogen is 1.080 pk en daarmee legt de sedan de kwartmijl af in 9,9 seconden. Aan deze kant van de aardbol nietszeggende waardes, maar neem maar aan dat het serieus snel is. De 0-96-tijd is 2,5 seconden, wat ongeveer gelijk is aan de sterkste Tesla Model S. De batterij meet 113 kWh en volgens Lucid Motors dankt de auto zijn bereik aan slim energiemanagement.

Binnenin plaatst Lucid een 34-inch scherm dat zweeft boven het dashboard. Ze melden trots dat ze voor het volume van de radio een fysieke draaiknop hebben geplaatst. Een serieus goede toevoeging, als je het ons vraagt. Met 32 sensoren kan de Lucid Air deels autonoom rijden. Daarnaast claimt het merk de meest geavanceerde verlichting ter wereld te hebben. Nu hopen dat Lucid Motors de afwerking en de productie goed op de rit krijgt.

Prijs Lucid Air

In het tweede kwartaal van 2021 wil Lucid Air beginnen met de levering van de twee duurste versies. De Air Dream Edition kost in Amerika omgerekend ruim 140.000 euro. Dan heb je de meest potente versie, zoals hierboven beschreven. Voor 117.000 euro parkeer je een Air met 800 pk en een 0-96-tijd van 3,0 seconden op je oprit, deze auto biedt een actieradius van 830 kilometer. Aan het einde van 2021 komt een versie voor 80.000 euro, deze produceert 620 pk en een actieradius van 650 kilometer.

In 2022 wil Lucid een Air introduceren met een Amerikaanse vanafprijs van minder dan 80.000 dollar, oftewel minder dan 67.000 euro. De motorspecificaties en de actieradius van de instapper moet nog volgen. Wie nog meer geduld heeft, kan wachten op de SUV van Lucid Motors. Hierover is nog weinig bekend, maar verwacht ongeveer dezelfde specificaties.

Lucid Air in Nederland

Een aanbetaling plaatsen is nu al mogelijk, ook voor Nederlanders. Voor 900 euro krijg je een plekje in de wachtrij voor een Air. Alleen de Air Dream Edition mag je als Nederlander niet reserveren. Wat de uiteindelijke prijs zal zijn voor een Lucid Air in Nederland is niet bekend. De prijzen liggen hier altijd een stukje hoger dan in Amerika, ook voor elektrische auto’s. Wanneer Lucid in Europa wil gaan leveren, is ook nog niet duidelijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)