Volvo bouwt geen hatchbacks meer. De V40 was de laatste en gezien de run op crossovers kun je het maar beter accepteren. Voor wie toch blijft hangen in de ontkenningsfase, is er een klein lichtpuntje. Lynk & Co, het zustermerk van Volvo, introduceert de Lynk & Co 02 Hatchback. Het is een platgeslagen variant van de crossover die het merk al een tijdje in China voert.

De Lynk & Co 02 Hatchback is kleiner dan de 01

De Lynk & Co 02 is het kleine broertje van de 01, die we sinds kort in Nederland kunnen krijgen. Je mag het gerust zien als een Volvo met expressiedrang – hij ziet er vooral anders uit, maar de techniek is vrijwel identiek aan die van Volvo. Deze oranje verschijning is een stuk omlaag gegooid en de wielkastbeschermers zijn meegespoten voor een verminderde crossover-uitstraling.

Hij is heet

De Lynk & Co 02 Hatchback haalt zijn beweging uit een 2,0-liter viercilinder met maar liefst 254 pk en 350 Nm. Met zijn feloranje lak en zwarte dak parkeer je hem zo tussen de Focus ST’s van deze wereld. We gokken zo dat deze hete hatchback niet binnen de Europese strategie van het merk past, dus vermoedelijk hoef je er niet op te rekenen dat de 02 Hatchback naar Nederland komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)