Welkom bij de makkelijk-te-vergissen-merknamen-show. Laten we direct beginnen met Lynk & Co. Dus niet Lynx of Link, nee: Lynk. Onderdeel van de wereldberoemde Zhejiang Geely Holding Group. Dus niet Mojang – de ontwikkelaar van MineCraft. Het tweede model van Lynk & Co is de 02. Dus niet O2 (zuurstof), maar nul-twee. Denken we, tenminste.

De Lynk & Co 02, dus. Het is het eerste model van het nieuwe zustermerk van Volvo dat naar Europa komt. Volgend jaar opent de eerste dealer in Amsterdam zijn deuren. Veel over de Lynk & Co 02 wil het Chinese merk nog niet kwijt.

Chinese rommel

Chinese auto’s hebben niet de beste reputatie als het gaat om bouwkwaliteit. Iets met Landwind, en zo. Verwacht van Lynk & Co echter geen huishoudspons als stoel en een verbogen cola-blikje als kreukelzone. De crossover staat op hetzelfde platform als de Volvo XC40 – hij wordt zelfs in dezelfde fabriek (in het Belgische Gent) gebouwd. Je zult hier en daar ook wat elementen van Volvo herkennen.

Online verkopen

Lynk & Co wil van het internet zijn grootste verkoopkanaal maken. Om de keuze makkelijker te maken, levert het merk slechts één dikke uitvoering. Je mag wel een kleurtje kiezen. Wat dat mag kosten, wordt later bekendgemaakt.

Reacties

  • Van der Heyden heeft op 4 maart 2019 geschreven:

    Graag info over Lynck&co. Waar te koop in Vlaanderen?

    Reageer
  • Luca heeft op 27 maart 2018 geschreven:

    Ik werk bij Volvo Cars in Gent. Deze auto wordt ‘nog’ niet gemaakt daar. Ik heb wel gehoord dat er werd bekeken of deze auto bij Volvo Cars in Gent zou gemaakt kunnen worden, omdat er inderdaad gebruik wordt gemaakt van hetzelfde platform als bij de XC40.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear