Bewoners van het Engelse plaatsje Portsmouth zijn het spuugzat. Al twee jaar parkeert een van de buren gratis zijn Nissan Figaro (niet afgebeeld, foto ter referentie) op exact hetzelfde plekje. Hij is één keer in de afgelopen twee jaar uit het vak gekomen, terwijl de rest van de buurt maar twee uur lang mag parkeren in de straat óf een vergunning moet aanschaffen.

De man uit Portsmouth heeft geen vergunning, maar vond een maas in de wet waardoor niemand hem of zijn Figaro iets kan maken. En nee, het is niet de knipperende park-anywhere-knop in het midden van het dashboard. De plaats waar de man steevast parkeert, is aan een verlaagde stoeprand. Hier zat ooit een inrit van een garage.

Echter is de garage waartoe de inrit leidt al lang dichtgemetseld. Het is een lastig verhaal, maar omdat de stoep daar verlaagd is, telt het niet als parkeerplaats. Daarom geldt de tijdslimiet niet. Maar omdat er ook geen garage meer is, is het ook niet illegaal om daar te parkeren. De verkeerswachters zijn dus machteloos tegenover de Nissan.

Hij bewaakt de parkeerplaats met zijn leven

In de afgelopen 24 maanden heeft hij zijn Figaro slechts één keer uit het vak gehaald om hem te laten keuren. De omwonenden meldden dat de eigenaar heel snel een andere auto op de plek neerzette om de plek bezet te houden. De buurtbewoners stapten naar de gemeente.

De wethouder van Portsmouth doet de volgende uitspraak: ‘We plaatsen geen parkeervakken bij verlaagde stoepranden wanneer ze in gebruik zijn. Het is legaal voor de eigenaar van een garage om daar zijn auto te parkeren.’

Helaas voor de slinkse parkeerder lijkt het twee jaar gratis parkeren aan een einde te komen. ‘We zijn op de hoogte gebracht van het probleem en zijn er bewust van dat er verandering moet komen. We zullen het parkeervak uitbreiden zodat automobilisten er een vergunning nodig hebben of maximaal twee uur kunnen parkeren’, zegt de wethouder. Heeft ie toch mooi 17.500 uur aan parkeergeld bespaard.

Reacties

 • Hans Roos heeft op 21 november 2022 geschreven:

  In Den Haag heeft men hiervoor de POET regeling bedacht (parkeren op eigen terrein). Bezitters van een oprit of garage moeten een bedrag betalen ongeveer gelijk aan de kosten van een parkeervergunning. Doen ze dat niet, dan maakt de gemeente een parkeerplaats voor de garage of inrit.

  Reageer
 • Maestro heeft op 3 november 2022 geschreven:

  Wat heb je aan een auto als die al twee jaar niet van zijn plek komt?

  Reageer
 • Hans heeft op 30 oktober 2022 geschreven:

  Slim maar wel een beetje aso als de auto hooguit van zijn plek komt om gekeurd te worden , dus mag er best iets tegen gedaan worden

  Reageer
 • Diana heeft op 30 oktober 2022 geschreven:

  Petje af voor zo’n slimme truuk! 👍🏻

  Reageer
 • DolfvanDeventer heeft op 30 oktober 2022 geschreven:

  Ja, vind ik ook John Credoe. Laat die man toch. Hartstikke slim om zoiets te doen in deze auto-hatende bomen-knuffelende samenleving. De oplossing om jaloersheid te voorkomen is de buren ook een eigen plek geven.

  Reageer
 • John credoe heeft op 29 oktober 2022 geschreven:

  Jaloerse puienzeikers.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear