Als je zuinig bent op je auto, parkeer hem dan maar niet naast een Volvo. De bestuurders van dit merk claimden vorig jaar de meeste parkeerschade bij verzekeraar Univé. De verzekeraar meent dat de bestuurders van het Zweedse automerk de meeste moeite hebben met parkeren. Van alle verzekerde Volvo-rijders meldde 2,4 procent een parkeerschade. Na Volvo komt Mazda, gevolgd door Hyundai, Mercedes en Opel.

Limburgers rammen hem ook zo het vak in

De verzekeraar schroomt ook niet om een bevolkingsgroep even uit te lichten. Limburgers kunnen het slechtst parkeren, gekeken naar het aantal claims. 2,2 procent van alle Limburgers belde de verzekeraar om een schade te melden bij het parkeren. Noord- en Zuid-Holland noteren beide 2,1 procent.

Pas op voor de Barbiemobiel

Nog eentje dan? Van alle kleuren zijn bestuurders van roze auto’s de grootste risicogroep, met 2,3 procent. Ook voor beige en grijze auto’s worden de nodige schades geclaimd. Heb je ruzie met de baas en ben je onderweg in zijn auto? Rij dan dus naar Limburg en parkeer hem naast een roze Volvo.

Reacties

 • Jeroen heeft op 2 november 2022 geschreven:

  Ja ja dus als een andere muts een deuk in mijn geparkeerde Volvo rijdt kan ik niet parkeren? Wat zijn julle voor journalisten? denk eerst eens na voordat je iets plaatst

  Reageer
 • KoffieDirk heeft op 29 oktober 2022 geschreven:

  Ik ben het niet eens met deze stelling.

  Vorige week, had ik mijn Volvo V70 in Landsmeer geparkeerd. De volgende dag, was de voorkant van mijn auto, zo’n 15 centimeter kleiner geworden, en de dader ligt op het kerkhof.

  Reageer
 • Ruud heeft op 20 april 2021 geschreven:

  Hmmm knap staaltje onderzoek en journalistiek, wie claimt is dus automatisch de veroorzaker…

  Reageer
 • Spadon heeft op 19 april 2021 geschreven:

  Ik ben het niet eens als volvo.rijder geasioseerd te worden ben 80 jaar en tij meer dan 20 jaar schade vrij

  Reageer
 • Erik heeft op 19 april 2021 geschreven:

  Herstel van de Volvo is gemiddeld ook duurder dan goedkopere merken, daarom wordt de schade aan de Volvo ook vaker geclaimd.

  Reageer
 • Jaff heeft op 17 april 2021 geschreven:

  Of is de Volvo rijder de fatsoenlijke rijder die zich wel meldt waar (bijvoorbeeld) de Audi rijder er vandoor gaat zonder een briefje achter te laten?

  Reageer
 • Henry heeft op 16 april 2021 geschreven:

  Nee Wim stroiajak die kennen echt me die bots auto

  Reageer
 • Joost heeft op 13 april 2021 geschreven:

  “Ook voor beige en grijze auto’s worden de nodige schades geclaimd”. De meeste auto’s zijn tegenwoordig grijs, dat zorgt niet voor veel onderscheid.

  Reageer
 • Erik heeft op 13 april 2021 geschreven:

  Bijna zeker is die Richard een VOLVO rijder de zich nog even wil verschonen !! 😉

  Reageer
 • Tom heeft op 13 april 2021 geschreven:

  Precies Richard, plus dat de rest misschien wel minder goed verzekerd is en het dus liever contant wil..

  Reageer
 • Richard heeft op 13 april 2021 geschreven:

  Het melden van schade zegt niet wie de schade veroorzaakt heeft. Misschien was de schade aan de 2.4% Volvo’s juist door de Mazda, Hyundai, Mercedes en Opel rijders veroorzaakt

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)