Een boete voor te langzaam rijden op de snelweg, dat kunnen we nog wel begrijpen, want dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Maar in een straat waar je toch maar 30 km/u mag? Dat is wel wat een man uit België overkwam. En terecht ook, want kinderen bestaan toch voornamelijk uit kraakbeen – die kunnen wel wat hebben. Voor de duidelijkheid: dit is een geintje.

De man reed door het Belgische Aalter op zoek naar een adres om een rouwbrief te bezorgen. ‘Ik remde even om het huisnummer te kunnen lezen, en dat leverde me nu een boete van 68 euro op. Kun je dat nu geloven? Omdat ik te traag reed, word ik op de bon geslingerd’, zegt hij tegen De Gelderlander. Toegegeven: mensen die remmen om de weg te zoeken, zijn soms ook wat irritant.

Minder dan 20 km/u waar 30 is toegestaan

Volgens de politie zou hij minder dan 20 km/u gereden hebben in zijn Chevrolet (de foto boven het artikel is ter referentie): ‘We stellen daarbij vast dat de bestuurder voorbij de radar een kort remmanoeuvre uitvoert en heel even tot stilstand komt, waardoor de achterligger gehinderd wordt.’ Als de achterligger overigens hard moest remmen, dan hield ie zich ook niet aan de snelheid.

Lees ook: Man probeert met racestrepen onder boete uit te komen

Een woordvoerder van de politie in België verklaart: ‘De verbalisant heeft in deze geoordeeld dat er wel degelijk sprake was van een verkeersonveilige situatie. Door de remmanoeuvre van de bestuurder moest een achterligger ook remmen.’ De man is overigens niet van plan de boete te betalen. Hij zegt de prent van 68 euro aan te vechten, al kost het hem 1.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear